Tresorer d’una associació de boleros (58)


(També ho podria ser de la comissió de festes patronals d’estiu.
En algún passat no gaire llunyà ha fet feina a Sa Nostra)
Vida personal
A les nits, l’angoixa s’apodera del seu cos:

“— Tià, ahir vespre te sentírem plorar.
  — Jo no plor, jo respir fort.”Relació amb el Sospitós II
Té una obsessió per a la figura del Dimoni i fa molts anys que li va a darrere. En contextos festius i de diferents índoles intenta persuadir-lo perquè es colgui amb ell, però la fera sempre se les fa avenir per despistar-lo. El tresorer té tan interioritzat el rebuig constant que sovint es recrea en el dolor i sofriment que això li genera. El sadisme ocult en la voluntat de seduir-lo fa engendrar-li un sentiment d’odi i de venjança cap al diable. És per aquest motiu que el tresorer acaba culpabilitzant el bandarra com a segon responsable del doble assassinat. Per a ell, acusar i castigar a la persona a la qual mai podrà posseir suposa la materialització d’un desig castrador.

Relació amb la Sospitosa I
A través del seu cunyat, que és Guàrdia Civil, coneix la informació del partit de la consellera. El Tresorer té constància de la relació íntima que El Dimoni i ella mantenen. En un atac de gelosia i altres sentiments que ni ell mateix pot desxifrar traça un pla per importunar-los. Culpabilitza a la consellera com a primera responsable del crim, dipositant cabells de la política sobre els cadàvers hores més tard que els al·lots hagin mort.

Possible participació en el crim
Com a veinat, acudeix a Vil·la Meravella la nit de l’assassinat a queixar-se per l’alt volum de la música i molèsties vàries. Es troba una festa amb estímuls rocambolescs suficients com perque acabi sent partícep de la diversió i tots els fets que ocorren durant la nit. A la matinada, tornant de la depuradora, el tresorer no acaba de creurer’s el que ha presenciat i d’alguna forma sent que en pot treure profit.La seva dona és perfectament conscient de les inclinacions del seu marit i això se li fa feixuc. Té una concepció molt austera de la vida que la fa aguantar i no deixar-lo.

Altres qüestions
Quan ha d’anar a recollir indumentària de l’associació de boleros a Ca na Sebastiana, s’esplaia una bona estona amb la modista comentant qualsevol affair d’actualitat. Comparteix grup sanguini amb la senyora de la neteja.


︎  Personatges