Senyora de la neteja (56)Treballa a l’aeroport de Palma. També ofereix el seu servei a cases de luxe. És d’ascendència polonesa. El 2001 emigra cap a l’illa i dos anys més tard es casa amb un vidu mallorquí. Aquest matrimoni no concep fills. Té dos vicis: el tabac i el joc. Els dissabtes, diumenges i dilluns freqüenta el Bar Mesón, a Sa Indioteria. La precarietat laboral present en el seu sector la fa ser econòmicament inestable.

Ha treballat a casa de la consellera. Quan la política surt acusada per la televisió, la dona entristeix com si es tractés d’una vella amiga. Així i tot, en el fons sap que el més possible és que la consellera ni se’n recordi d’ella, i és per això que acaba venent informació irrelleveant per tal de treure uns diners.

És un personatge doblement relacionat amb Vil·la Meravella:
Motiu I: El seu marit va participar-hi com a mestre d’obres en la seva construcció.
Motiu II: Recentment hi ha realitzat labors d’higiene i desinfecció, de les quals ha deixat constància en el seu perfil d’Instagram.

EXT. NIT. BAR MESÓN, TERRASSA

Rosa Bonet i La Senyora de la Neteja estan assegudes a una taula de la terrassa del Bar Mesón. Rosa ha incorporat una enregistradora de veu dins la seva bossa de mà.

LA SENYORA


Si usted me pregunta por lo peor, sin ninguna duda fue en Vi·la Meravella. Ha sido uno de los peores trabajos que he hecho, obviamente me pagaron bien.

La Senyora fa un glop del seu gintònic.

LA SENYORA


Lo peor estaba en el sótano. Olía a mierda.

ROSA


¿Cómo contactan con usted?

LA SENYORA


Pues del boca-boca. Soy de las pocas que acepta en negro. Yo hago mi trabajo, no pregunto. Si a mi lo que hagan me da igual.

Sense mostrar gaire interès, la Senyora de la Neteja respon totes les preguntes. Quan s’ha acabat el segon gintònic demana a l’Espia que l’acompanyi a casa, encara que ella visqui a dos carrers més amunt.