Rosa Bonet (33)

INT.TARDA.COTXE.

Rosa Bonet està asseguda dins el seu cotxe aparcat a un carrer del Districte X de la ciutat de Budapest, Hongria. El cel està ennuvolat, el soroll del vent penetra a l’interior del vehicle. Té una mà recolzada al volant, amb l’altra subjecta el mòbil que té aferrat a l’orella dreta. Al seient del copilot hi ha un quadern amb apunts i una gravadora de veu.

VEU (en off des del mòbil)


Som conscients del teu grau

d’implicació en els Serveis d’Intel·ligència Estrangera.


La Rosa no respon.

VEU (en off)


Però des de l’illa, creiem que la teva col·laboració és imprescindible. No tenim el personal preparat per resoldre aquest crim.


Silenci.

VEU (en off)


Rosa?


La jove penja el telèfon. La mirada se li decanta cap a un arbre situat a pocs metres del cotxe. El vent fa moure les fulles neguitosament. Rosa es fixa amb una fulla que està a punt de desprendre’s de la branca. El vent se l’emporta. La fulla fa diversos moviments oblics fins a desaparèixer.

Qui interpreta aquest personatge?


Rosa Bonet neix l’any 1987 al municipi d’Alaró, Mallorca. Filla de pare mariner i mare pastissera, passa la major part de la infància sola, fet que la fa desenvolupar una personalitat forta i independent. Als disset anys decideix estudiar fora, no suporta la falta d’ambició que els seus pares li han inculcat des de petita. A l’edat dels vint-i-set, gràcies a nombroses beques obtingudes pel seu esforç i sacrifici, és titulada en doble grau en Medicina Forense i Criminologia Global.

La relació que manté amb la seva terra natal és enrevessada. Té un gran complex d’inferioritat pel fet d’haver nascut a una illa. Això li genera un sentiment estrany d’autoodi i ressentiment que en poques ocasions deixa transpirar. Té una gran facilitat per eludir mentalitats i dinàmiques que no són pròpies de la idiosincràsia cultural de la qual prové.

La reputació de Rosa Bonet recau en la seva polèmica metodologia d’investigació. L’espia es pren totes les llicències necessàries per a resoldre els casos, ja que la seva línia d’acció és situa al marge de la legalitat vigent. Gràcies al currículum brillant i la fama impecable l’equip d’investigació de la Policia de Palma contacta amb ella de forma discreta perquè col·labori de forma independent al cas.
︎  Personatges