Consellera de Medi Ambient (63)
Ha estat batlessa del seu poble, Alaró. Actualment és la consellera de Medi Ambient. Té tres cases, però sembla que en tingui vint. És agradosa, bona conversadora i controla a la perfecció l’art de la discreció. Durant el seu període d’activitat política s’ha guanyat a molts simpatitzants i enemics. D’aquests últims, molts pul·lulen pel seu cercle proper.

La senyora de la neteja ha treballat a la seva llar. La consellera normalment evita la comunicació i el contacte visual amb el servei, excepte en una ocasió. En un atac d’angoixa professional, se’n dugué la netejadora a passejar. Juntes van anar a la botiga de la modista i les tres cotorrejaren una bona estona. Sortir del despatx amb una de les seves empleades domèstiques i passejar pel centre de la ciutat la va fer sentir transparent i quotidiana, encara que la seva activitat diària estigui molt enfora d’aquestes dues paraules.


INT. NIT. DESPATX.

La CONSELLERA es passeja de banda a banda del seu despatx. A sobre de l’escriptori hi té col·locades les dues amenaces de mort que ha rebut en els últims dies. Fa el gest d’encendre’s un cigar, però fa vint-i-cinc anys que no fuma.

Toquen a la porta.

VEU (en off des de darrere de la porta)
Té es cotxe llest. Està preparada?

CONSELLERA
Una mai està preparada per ser humiliada.


El 23 de maig, durant la gala de celebració del 25è aniversari dels Premis Ciutat i Compromís, desapareix unes hores.

L’equip d’investigació forense localitza restes biològiques que coincideixen amb l’ADN de la política juntament amb els cossos dels al·lots. És per aquest motiu que la consellera és enviada a presó provisional a l’espera del futur judici.︎  Personatges